Tää on taas näitä öitä.. kello on nyt vähän päälle kaks yöllä, sänkyynhän tulin kymmenen aikoihin. Eli nelisen tuntia pyöritty sängyssä. Taas vaihteeksi. 

Monesti mulla on auttanu nukahtamiseen se, että vaihdan tyynyt toiselle puolelle sänkyä, eli jalkopäähän. Eipä auttanu asiaa. Toinen mikä on saanu mut nukahtaan, on ollut se että laitan DVDltä pyörii Frendit-sarjaa. Ja sitähä sanotaa et television, tietokoneen tai puhelimen näytön välähdykset haittaavat nukahtamista, mulla se auttaa. Mulla se rauhottaa kun television kuva välkkyy kämpässä. Ja frendit on semmoset jotka on nähny miljoonaan kertaan eikä niihin tarvi keskittyä, ni ne voi ihan hyvin pyörii taustalla. 

itse asiassa onkohan sekin lapsuudesta jääny.

Ei se välke mut äänet ainaki. Iskä on monesti kertonu ku meillä pidettii kotona aina ihan normaalia elämää ku me muksut pieninä nukuttiin. Totuttiin niihin normaaliin elämisen ääniin. Et ei tarvinnu kuiskia eikä olla vetämättä vessaa ettei lapset herää yö/päiväunilta. Ja äite ja iskähän tottakai valvo kauemmin ku me muksut, ja jossai vaiheessa ne huomas että me alettiin itkeskeleen unissamme kun kämppä hiljeni ku vanhemmat meni nukkuun. 

Hiljaisuus pelotti meitä. 

Ehkä tää on sit osittain sieltä lähtösin kans. Et mulla on jotenkin turvallisempi olo kun kuuluu jotain ääntä. Koska monesti se tehoaa, kun laitan jotain päälle (usein ne frendit, ei oo mitää yllättävii äänennousuja vaan suht tasainen äänenvoimakkuus kokoaja).

Nyt on kuitenki näköjää semmone yö ettei millää nukuttais. Mitenhän jaksan aamulla nousta sängystä, kun kahtena viime aamuna on ollu hemmetin vaikee nousta ylös, vaikka on saanut nukahdetuksi 12 aikoihi. Kesällähän kun oli tarpeeks monta tämmöstä yötä peräkkäin (se oli sillo kyllä unirytmistä kiinni), päätin että turhaa sängyssä lojuan ja valvoin sit sen yön ja seuraavan päivän ja sain suht normalisoitua unirytmin. Annoin sillon yöllä periks et nyt kyllä meen nukkuun, kunnes luin twitteristä et Robin Williams on kuollu. Ei väsyttäny sen jälkeen enää. Ja olin hereillä sillon jotai 34 tuntia.